سلامت روان بدون شک یک موضوع مهم در طول زندگی است. با این حال، بسیاری از افراد هنگام صحبت کردن در مورد آن معذب هستند. خوشبختانه، تمرینات و فعالیت های زیادی وجود دارد که می تواند روند کمک به افراد درگیر با مشکلات سلامت روان را کمی قابل دسترسی کند.
سلامت روان شامل سلامت عاطفی، روانشناختی و رفاه اجتماعی شما می باشد. در واقع، وضعیت سلامت روان شما نحوه کنترل استرس، رابطه شما با دیگران و نحوه انتخابات در زندگی را تعیین می کند.
سلامت روان در هر مرحله از زندگی از کودکی و نوجوانی تا بزرگسالی بسیار مهم است. مشکلات بهداشت روانی می تواند بر تفکر، خلق و خو و رفتار فرد تأثیر بگذارد.
عوامل بی شماری وجود دارد که می تواند در ایجاد مسائل مربوط به بهداشت روان نقش داشته باشد:
- عوامل بیولوژیکی مانند ماهیت مغز یا ژن ها.
- تجارب زندگی، مانند تجربه سوءاستفاده یا تروما.
- سابقه خانوادگی در مورد مسائل و مشکلات بهداشت روان.
تمرینات و فعالیت های سلامت روان شامل چیست
فعالیت های بهداشت روان مواردی است که می توانید برای بهبود سلامت روان خود انجام دهید. انجام فعالیت های بهزیستی و تندرستی می تواند بر سلامتی و همچنین احساس آرامش درونی شما تأثیر مثبت بگذارد.
فعالیت های بهداشت روان ممکن است شامل ذهن آگاهی یا مدیتیشن، کاربرگ رفتار درمانی شناختی، و کاربرگ روان درمانی باشد.
نمونه هایی از فنون و مهارت های بهداشت روان
شناخت درمانی یا رفتار درمانی شناختی از مهم ترین فعالیت های مربوط به سلامت روان است که با کمک به شما در شناسایی و تغییر عناصر سیستم اعتقادی و تحریف های شناختی که می تواند منجر به ایجاد افکار منفی خودکار شود، عمل می کند.
چند روش رفتار درمانی شناختی عبارتند از:
- شناسایی تحریف های شناختی
- بازسازی و چهارچوب بندی مجدد شناختی
- تکه تکه کردن و حل مسئله
- شناسایی تحریف های شناختی
تحریف های شناختی افکار غیر منطقی هستند که می توانند احساسات شما را تحت تأثیر قرار دهند. به عبارت دیگر، شیوه های مغرضانه ای برای تفکر درباره خود و دنیای اطراف شما هستند. در حالی که همه افراد تا حد کوچکی تحریف های شناختی را تجربه می کنند، برخی در آن به شدت افراط می کنند.
این افکار و باورهای غیرمنطقی (اساساً تحریف ها) می توانند منجر به حالت ها و رفتارهای احساسی مشکل آفرین شوند، که ممکن است شامل اضطراب، عزت نفس پایین، افسردگی و حتی درگیری در روابط باشد.
برداشتن گام هایی برای آگاهی بیشتر از تحریف های شناختی می تواند به شما کمک کند تا بتوانید در صورت امکان فکر خود را به سمت افکار منطقی و عینی تر سوق دهید. تفکر منطقی تر منجر به تجربه های احساسی و رفتاری مثبت تری می شود. این تمرین بسیار ارزشمند است. زیرا به فرد کمک می کند تا چیزها را از منظرهای مختلف ببیند.
- بازسازی و چهارچوب بندی مجدد شناختی
بازسازی و بازنگری شناختی یک تکنیک روانشناختی است که این امکان را به شما می دهد تا مغز خود را از نو برنامه ریزی کنید. به طور خلاصه، اگر باورهای خود را تغییر دهید، تغییرات واقعی و فیزیکی را در مغز خود ایجاد می کنید.
طبق مطالعه ای که روی رانندگان تاکسی در لندن انجام شده است، انسان توانایی قابل توجهی در کسب و استفاده از دانش یک شهر پیچیده بزرگ برای پیمایش در آن را دارد.
اسکن مغز رانندگان تاکسی با اسکن مغزهای نرمال افراد متوسط مقایسه شد. این مطالعه نشان داد که بخشی از مغز که برای نقشه برداری و به خاطر سپردن مسیرها استفاده می شود، در کسانی که راننده تاکسی هستند بیشتر توسعه یافته و از نظر جسمی نیز بزرگ تر است.
تفکر منفی قسمت منفی ذهن ما را تقویت می کند، در حالی که تفکر مثبت باعث تقویت مثبت می شود. در واقع، مغز مانند عضله ای است که دارای قسمت های مختلف است. بخش هایی که بیشتر استفاده می کنیم، بزرگتر و مستحکم تر می شوند.
- تکه تکه کردن و حل مسئله
تکه تکه کردن به معنای تقسیم مقدار زیادی از اطلاعات به قسمت های کوچک تر است، و این یک روش عالی برای حل مسئله است. همچنین به فرآیند گروه بندی اطلاعات جداگانه با هم اشاره دارد، اما می تواند برای حل مشکلات نیز استفاده شود. به علاوه، روشی عالی برای عقب ایستادن و نگاه به تصویر بزرگ تر است.
با تکه تکه کردن می توانید از خود بپرسید که کاری را چگونه انجام داده اید، یا چرا فکر می کنید اتفاقی افتاده است. همچنین این امکان را به شما می دهد تا تجزیه و تحلیل کنید که چه اتفاقی چه زمانی افتاده، و اگر دوباره تکرار شود، بتوانید علت اصلی را ببینید.
شما هم می توانید مسائل خود را تکه تکه کنید، و از خودتان بپرسید که معنی آن چیست، و شما به دنبال رسیدن به چه چیزی هستید.
بهداشت روانی برای داشتن یک زندگی خوب بسیار مهم است. از شناسایی تحریف های شناختی گرفته تا تکه تکه کردن و حل مسئله، منابع بی پایانی از تمرینات و فعالیت های مفید وجود دارد که می تواند به افراد در بهبود سلامت روان آن ها کمک کند.
بیشتر بخوانید: مزایای نورولوژیکی ورزش